Парламентът освободи от поста Ралица Агайн 138 народни представители подкрепиха

...
Парламентът освободи от поста Ралица Агайн 138 народни представители подкрепиха
Коментари Харесай

Парламентът освободи от поста Ралица Агайн

Парламентът освободи от поста Ралица Агайн
138 народни представители поддържаха оставката на заместник-председателя на Комисията по финансов контрол (КФН) Ралица Агайн, отговаряща за управлението на ръководство „ Застрахователен контрол “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Едва трима от депутатите бяха „ срещу “, а други трима се въздържаха. Агайн сама подава оставката си в Народното събрание откакто бе призована за това от държавното управление поради дейностите на КФН по проблема с банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение „ Олимпик “.

Със 107 гласа „ за “, 5 – „ срещу “ и 57 „ въздържал се “ народните представители поддържаха проекторешение, препоръчано от ГЕРБ и предвиждащо министрите на външните работи и финансите, взаимно с КФН, да търсят благоприятни условия за оказване на помощ на лицата, сключили контракти с „ Олимпик “ за застраховка „ Гражданска отговорност “, чието деяние е прекъснато след 17 август 2018 година при упражняването на правата им при отнемането на лиценза.

КФН ще би трябвало да показа пред Народното събрание отчет за осъществения от нея контрол върху активността на застрахователя, както и информацията за направените от него вноски в Гаранционния фонд и настоящото му положение. И двете дейности би трябвало да бъдат осъществени в период до 7 септември.

Със 73 гласа „ за “, 26 – „ срещу “ и 74 „ въздържал се “ депутатите отхвърлиха оферти от левицата планът на решение, предусещащ министърът на финансите Владислав Горанов да търси благоприятни условия за възобновяване на платените суми и гарантиране на правата на лицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР