Парламентът окончателно забрани частните лотарийни игри. Депутатите приеха промените в

...
Парламентът окончателно забрани частните лотарийни игри. Депутатите приеха промените в
Коментари Харесай

Парламентът окончателно забрани частните лотарийни игри

Парламентът дефинитивно забрани частните лотарийни игри. Депутатите одобриха измененията в Закона за хазарта, съгласно които лотарии ще може да провежда единствено държавния Български състезателен тотализатор. Продажбата на талони и билети за частни хазартни игри стопира от деня на влизането в действие на закона - откакто бъде обнародван в Държавен вестник. А за изплащането на облагите ще дава отговор уредникът на съответната игра, а не страната. Текстовете поддържаха депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти.

Депутатите включиха Закона за
хазарта като изключителна точка в дневния ред на Народното събрание. И го одобриха единствено за 20 минути, без нито едно изявление.
Валери Симеонов, Обединени патриоти: Изцяло частните
лотарии стават държавни.
Това е добър съвет към българските жители - да спрат да купуват талони, тъй като прекъсването на действието на частните
лотарии ще се извърши сега, в който се разгласява законът в Държавен вестник.
Тогава лицензите на частните
хазартни оператори ще бъдат отнети, изясни вносителят на измененията Валери Симеонов. И уточни, че страната няма отношение към изплащането на облагите.
Валери Симеонов: Всеки, който има да получава премия, да си я търси от този, от който я е спечелил.
Тези облаги могат да бъдат получени по силата на общите правила на игрите, в които са взели участие съответните участници.
Решихме, че не е редно страната да се меси, да се бърка в тези частно-правни връзки. Така че всички, които имат да получават награди, могат да подхващат съответните ограничения, да си ги потърсят или надлежно да заведат каузи, с цел да ги получат.  Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за <a href=хазарта " > Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за
хазарта
Депутатите гласоподаваха дефинитивно измененията в Закона за
хазарта, с които се не разрешават частните лотарии. Промените влизат в действие след обнародването им...

Непродадените билети ще бъдат унищожени до края на годината. От ляво са за ограничение на нападателните реклами на лотарийни игри, както и сходни билети да не се популяризират на всички места.
Крум Зарков, Българска социалистическа партия: Не намираме задоволително гаранции обаче за така наречен одържавяване на този бизнес, по тази причина в тази му част не го подкрепихме.
И за тези, които към този момент са спечелили, в случай че има такива и не знаем какви са изискванията на приемане на техните облаги - не трябва да бъдат наказвани тези, които нямат никаква виновност за случилото се.Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Взаимоотношенията сред спечелилите и съответното сдружение хазартно се регламентират от договорите, които са подписали между тях и уговорките са на съответното сдружение, след преустановяване на действието на активността му.
Валери Симеонов уточни, че спортният тотализатор не може да бъде приватизиран и отдаван на концесия.
Валери Симеонов: Хазартът си остава държавен, тъй че няма никой съображение за каквито и да било терзания, че става въпрос за преразпределение на пазара.
Размерът на този бизнес е няколко милиарда лв. годишно.
Валери Симеонов: По публични данни става въпрос сред милиард и 2 милиарда, аз съм сигурен, че оборотите са много по-големи.
Симеонов сподели също, че следва следствие има ли разминаване сред броя на талоните за лотарийни игри, пуснати за продажба и заявените в Комисията по
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР