Парламентът окончателно реши да отложи плащането на тол таксите от

...
Парламентът окончателно реши да отложи плащането на тол таксите от
Коментари Харесай

Окончателно тол таксите се отлагат за 1 март 2020 г.

Парламентът дефинитивно реши да отсрочи заплащането на тол таксите от камионите от настоящия период 16 август 2019 година за не по-късно от 1 март 2020 година В четвъртък, без изненади, депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за пътищата, до които се стигне поради неналичието на подготвеност за въвеждане на тол системата и неизясненост за размера на самите такси.

Така до момента в който компаниите, на които ще се заплаща за прилагане на пътищата, инсталират системите за отчитане на изминатия километраж и тонаж на транспортните средства, а ръководещите се схванат с бизнеса за цената на услугата, камионите ще се движат с дневни, седмични и месечни винетки. Последните бяха спрени от продажба преди ден, поради условието на в този момент настоящите законови разпореждания това да стане месец преди старта на системата на 16 август 2019 година

Одобряването на отлагането не мина без нападки от страна на Българска социалистическа партия.

" Всички чакахме, че от 16 август тя ще проработи и прословутите милиони ще потекат, с тях ще се създадат качествени поправки, хората няма да се оплакват, че им се чупят колите и сме намерили решение на този проблеми. Побързахме и да се наемат 600 индивида, които да работят в тази система – обезпечи се работа на близки и познати”, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в пленарна зала.

По думите му хората са очаквали септември или октомври ще стартират ремонтите по този начин, че да са спокойни за второкласната и третокласната пътна мрежа, както бе пропагандирано. ”Сега внезапно се оказва, че вместо да проработи на 16 август, ние я отлагаме и хората са недоволни. Защо я отлагаме? Питам ръководещите - къде бяхте вие през тези години да обясните на превозвачите какви ще бъдат цените, да потърсите разговор?”, попита той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР