Парламентът официално освободи от редиците си Лена Бориславова, която по-рано

...
Парламентът официално освободи от редиците си Лена Бориславова, която по-рано
Коментари Харесай

Парламентът гласува оставката на Лена Бориславова като депутат

Парламентът публично освободи от редиците си Лена Бориславова, която по-рано подаде оставка като депутат. „ За “ бяха 221 депутати, а 40 – „ срещу “. Това бяха 37 души от „ Възраждане “ и по един от ГЕРБ, ПП-ДБ и Българска социалистическа партия.

Предложения за правила за активността на Народното събрание се одобряват до 24 април в това число. В комисията ще се включат 12 депутати, на паритетен принцип, по двама от партия. Радомир Чолаков бе предлагането на ГЕРБ за ръководител на комисията, което бе признато от болшинството. Христо Гаджев ще е член. ПП-ДБ предложиха за членове Никола Минчев и Людмила Илиева. За „ Възраждане “ – Петър Петров и Цвета Рангелова, за Движение за права и свободи – Хамид Хамид и Йордан Цонев. Българска социалистическа партия пък предложи – Мая Димитрова и Иван Иванов, а Има Такъв Народ – Павела Митова и Гроздан Караджов. Гласуването мина на блок поради единствената кандидатура за началник на комисията и бе признато с 224 гласа „ за “.

В началото на съвещанието ръководителят на Народно събрание Росен Желязков изчете дългия лист с комисии и държавни органи, чийто мандат е изминал и депутатите би трябвало да създадат избор за замяната им. Сред тях са членовете на комисията по досиетата, тази за персонални данни и ред други органи.

Йордан Цонев пък предложи депутатите да не работят на следващия ден поради мюсюлманския празник Рамадан./ 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР