Парламентът одобри на първо гласуване промени в Закона за забрана

...
Парламентът одобри на първо гласуване промени в Закона за забрана
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за забрана на химическото оръжие


Парламентът утвърди на първо гласоподаване промени в Закона за възбрана на химическото оръжие и за надзор на токсичните химически субстанции и техните прекурсори, импортирани от Министерския съвет.

Въвежда се условието за полагане на щемпел върху заявките и декларациите, които се подават в Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система. Предлаганите ремонти не водят до основаване на нови регулаторни режими.

С тях се цели по-голяма изясненост при използването на административнонаказателните разпореждания. Ще се обезпечи и бистрота в осъществявания от страната надзор върху дейностите с химически субстанции и техните прекурсори, попадащи в обсега на

Конвенцията за възбрана на създаването, производството, натрупването и използването на химическо оръжие и за неговото заличаване, се показва в претекстовете.

Румен Гечев акцентира от трибуната, че левицата поддържа опита на Министерството на стопанската система да увеличи контрола в тази система, само че упорства за корекции. Те са свързани с понижаване на "ножицата " сред минималната и оптималната санкция за нарушавания по закона, която е от 1000 до 10 000 лева Аргументът е, че огромната разлика е причина за корупция.

Преди това депутатите утвърдиха на първо четене и промени в Закона за измерванията.

Промените засягат периода за даване на услуга "765 Одобряване на вида на средствата за премерване, в това число всяка трансформация или допълнение на утвърден вид средства за премерване ", "1297 Първоначална инспекция на средствата за премерване ", "1065 Калибриране на примери и средства за премерване, които не подлежат на надзор " и "446 Метрологична експертиза на средствата за премерване ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР