Парламентът одобри на първо четене спешните промени, които управляващите предложиха

...
Парламентът одобри на първо четене спешните промени, които управляващите предложиха
Коментари Харесай

На първо четене: Гражданска конфискация и при прекратено наказателно дело

Парламентът утвърди на първо четене незабавните промени , които ръководещите предложиха в Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество .

Предложението бе подкрепено от 116 народни представители, 6 гласоподаваха „ срещу “, а 25 се въздържаха.
 
 БГНЕС

Законодателната самодейност бе на депутата от ГЕРБ и ръководител на Правната комисия Данаил Кирилов , а предлагането планува нелегално добитото имущество да бъде иззето и при прекъснато наказателно дело . Управляващите упорстват още периодите за конфискация, планувани в антикорупционния закон, да отпаднат.

Повод за измененията стана тълкувателно решение на Върховния касационен съд. В него се показва, че прекратяването на наказателното дело е безспорна спънка за внасяне на иск за гражданска конфискация. Решението на съда има наложителен темперамент, а след него Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) би трябвало да отдръпна от съдилищата в страната исковете за лишаване на нелегално добито имущество.-->

Към момента те са на обща стойност над 22 млн. лв. по към 20 каузи.

Промяната бе гласувана съвсем без спор в пленарна зала, а единственото изявление бе на депутата Хамид Хамид от Движение за права и свободи. „ Някой промени разпоредбите на футболния мач, откакто той беше почнал. Мач, с помощта на който България получи най-положителният отчет от доста време насам. Може да сте сигурни, че голямата заслуга за това е на работата и активността на антикорупционната комисия.
 
 БГНЕС

Сега, с този законопроект, вносителят предлага да възстановим разпоредбите “, съобщи той от парламентарната естрада. Призовавайки народните представители да поддържат измененията Хамид акцентира, че те са „ отговарящ отговор “ на опитите да се трансформира българското законодателство извън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР