Парламентът одобри на първо четене промените в Закона за резерва

...
Парламентът одобри на първо четене промените в Закона за резерва
Коментари Харесай

Парламентът прие въвеждането на доброволна казарма на първо четене

Парламентът утвърди на първо четене измененията в Закона за запаса на въоръжените сили, с които се вкарва срочна работа в доброволния запас.

Предложението, признато със 103 гласа "за ", 42 "въздържали се” и без нито един срещу, дава опция всеки български жител до 40 година, по негово предпочитание и при изискване, че дава отговор на условията на закона, да служи във въоръжените сили за период до 6 месеца.

Според готвените промени, на доброволните резервисти ще се обезпечи заплащане, здравно и обществено обезпечаване при осъществяване на контракт за срочна работа в доброволния запас. Те ще подписват контракт и ще получат статут на срочна работа в доброволния запас за периода на контракта.

Според вносителите от Министерския съвет, това ще докара до повишение на интереса и ангажираността на българските жители към тяхната подготовката за отбрана на родно място.

Освен това, с увеличение броя на български жители с военна подготовка ще се усъвършенства опцията за попълване на запаса на въоръжените сили.

Промените ще дадат опция за по-гъвкав метод и разширение на образованието на българските жители в стадиите на междинното обучение за придобиване на умения, свързани със отбраната на родината, с оцеляване при рецесии от боен темперамент, както и за асимилиране на познания за задачите и дилемите на въоръжените сили.

С увеличение на годините за водене на доклад на запасните ще се подобрят мобилизационните качества на страната и ще се увеличи готовността на въоръжените сили за отбрана на Отечеството посредством дейно потребление на тези български жители, съгласно характерната им подготовка.

Работодателите ще имат опция да резервират личния състав си, като обезпечават неплатен отпуск на служащите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР