Парламентът одобри на първо четене предложението на депутати от ГЕРБ

...
Парламентът одобри на първо четене предложението на депутати от ГЕРБ
Коментари Харесай

Парламентът отложи въвеждането на тол системата за 1 март 2020 г.

Парламентът утвърди на първо четене предлагането на депутати от ГЕРБ въвеждането на тол системата да се отсрочи от 16 август тази година, както беше планувано, за 1 март 2020 година Изменението е под натиска на транспортния бизнес, с която няма реализирано единодушие за цените. Няма цялостна изясненост и кои пътища ще бъдат обхванати.

Ако изменението бъде утвърдено и на второ четене, от 1 март следващата година камионите над 3.5 тона ще заплащат тол такса, а до тогава - винетна такса.

По думите на зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков предложенията от сектора варират от 0.03 лева до 0.10 лева на км, а страната предлага 0.25 лева - 0.35 лева " Ще не престават диалозите ", сподели Нанков пред публицисти, представен от " Фокус ".

Срещу отлагането се разгласи Българска социалистическа партия, а депутатът от левицата Манол Генов даже иронично предложи отлагането да е за 1 април, " с цел да повярват повече хора на ръководещите, че концепцията им ще се реализира ".

" Това, което вършиме, е образец по какъв начин не би трябвало да се прави промяна, по какъв начин не би трябвало да се вкарва някаква нова система. Как се губи доверие в обществото, по какъв начин се губи доверие в бизнеса, по какъв начин се губи доверие в хората, които би трябвало да съблюдават тези закони и хората, които би трябвало да осъществят тази система ", съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски.

ГЕРБ ще остане в историята с това, че е направила тол системата, колкото и на Българска социалистическа партия да не им се желае, опонира депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е един от вносителите. " Вие говорите за апокалипсис, покруса, неспособност на институциите да се оправят. Колеги, в случай че беше толкоз елементарно, може би някой преди нас е щял да го направи. Уви, никой не го е направил ", сподели депутатът. Той подсети, че действителният резултат от промяната не е кратковременен, а ще се демонстрира десетилетия напред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР