Парламентът обсъжда 850 лв. да е минималната работна заплата. По

...
Парламентът обсъжда 850 лв. да е минималната работна заплата. По
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Радев изгражда служебна президентска република

Парламентът разисква 850 лева да е минималната работна заплата. " По тематиката би трябвало деликатно да се реши, тъй като нарастването би трябвало да бъде съгласно труда. За да се случи, би трябвало да има постоянно държавно управление. Това, че служебният кабинет щял да се оправи с всички въпроси, е фантазия. Няма постоянен кабинет, тъй като президентът построява служебна президентска република ", съобщи депутатът от Демократична България Мартин Димитров пред.

Според него президентът Радев е отговорен за обстановката, в която се намираме. " Конкретно тези избори са негова заслуга. Ние бяхме предложили - служебно техническо държавно управление на българския парламент с 5 целта. Щяхме да накараме българският парламент да избира сред две други възможности - механически кабинет на българския парламент с парламентарен надзор и длъжностен кабинет на Радев. Това щеше да бъде забавно ", уточни Димитров.

Депутатът съобщи, че Радев не дал мандата на Демократична България, тъй като желае да ръководи. " Намираме се на кръстопът с два ясни завоя. Единият е като се събраха ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и споделиха, че желаят да си вършат програмно държавно управление. Другият е пътят на Демократична България и " Продължаваме промяната ". Хората би трябвало да изберат ", безапелационен е той.
Димитров съобщи, че чака по-добър резултат от Демократична България и добави, кои ще бъдат вероятните сътрудници зависи от изборите резултати.

" Водят се диалози сред Демократична България и " Продължаваме промяната ". Опитът ми е посочил, че до момента в който не приключат сходни диалози не е добре да се разяснява. Моето персонално мнение е, че трябват съществени диалози, тъй като има значими задания, в това число и локалните избори ", стана ясно от думите на Димитров.

Той изясни, че бюджетният недостиг за 2023 година е рисков фактор, служебният кабинет също. И акцентира, че след април би трябвало да има постоянно държавно управление. " Фактът, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се събраха, снимаха и демонстрираха, че вършат програмен кабинет е значимо. Това ще окаже въздействие върху изборите ", изясни той.
По отношение на еврозоната Димитров уточни значимите дати, като посочи, че едните са през февруари, а другите през април. " Бюджетният недостиг е тематика по която към април няма толкоз високи опасности. Винаги при започване на годината приходите вървят добре. Рисковата част е от септември нататък. Единственият аршин, който България не извършва, е критерият за инфлация, само че чакам спад. Има основни законопроекта, по които ще забележим отговорността на Народното събрание. Единият е Кодексът по застраховането ", разяснява още гостът.

Според него има късмет за еврозоната. " Не би трябвало да се отхвърляме от Шенген и еврозоната ", безапелационен е депутатът от Демократична България. Той дефинира като безконтролно провалянето на кворума в Народното събрание от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Безотговорно е. Не може в последната седмица да се провалят основни законопроекти. Истината е, че те не желаеха да има механизъм за надзор над основния прокурор ", уточни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР