Парламентът не успя да удължи работното си време, заради липса

...
Парламентът не успя да удължи работното си време, заради липса
Коментари Харесай

Парламентът не стигна до закона за КПКОНПИ заради липса на кворум

Парламентът не съумя да удължи работното си време, поради липса на кворум, и съвещанието продължи единствено с разисквания на първо четене по четири законопроекта за промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Искрен Митев от " Продължаваме Промяната " предложи разбъркване на програмата на Народното събрание и удължение на съвещанието до приемането на още четири точки, последната от които да е антикорупционният закон на първо четене.

Със 100 гласа " за ", 26 срещу " и 5 " въздържал се " депутатите в началото одобриха удължаването на съвещанието, само че незабавно по-късно ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска прегласуване, преди което да се направи поименна инспекция, с цел да се види дали има кворум в залата.

Проверката посредством електронната система сподели 107 регистрирани депутати в залата при нужни 121 и председателстващият съвещанието заместник-председател на Народното събрание Атанас Атанасов ( " Демократична България " ) даде 10 минути отмора.

След обновяване на съвещанието беше изработен нов опит за събиране на кворум. Изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов даже помоли квесторите да затворят вратите на залата. И при този опит обаче не беше събран кворум.

Електронната система сподели 113 депутати, регистрирани в залата. В регистрацията не участваха депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Заради неналичието на кворум Иванов разгласи, че съвещанието ще продължи единствено с разисквания - до 14:20 часа, поради поисканата по-рано отмора от парламентарна група.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР