Парламентът не събра кворум и от втория път и така

...
Парламентът не събра кворум и от втория път и така
Коментари Харесай

Няма кворум за извънредно заседание на парламента

Парламентът не събра кворум и от втория път и по този начин изключителното съвещание на Народното събрание пропадна.

Само 78 народни представители се записаха на автограф , защото системата за гласоподаване с карти е демонтирана.

Минути след 9ч. ръководителят на Народното събрание даде 20 минути толеранс за втори опит за събиране на кворум, само че броят на присъстващите депутати не се промени.
 
 парламент Народно заседание БГНЕС

" Има 78 регистрирани депутати, не можем да проведем съвещание " , сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, което провокира реакцията на Българска социалистическа партия, които започнаха да викат в залата " оставка ".
 парламент Народно заседание БГНЕС

" Вие не сте обезпечили кворума, г-жо Нинова. И във вашите редици има неналичия " , отвърна Караянчева.

В пленарната зала през днешния ден бяха единствено 78 депутати, като и алените, които желаеха провеждането на съвещанието, не бяха в цялостен състав и отсъстваха над 20 индивида. В Народното събрание имаше представители от Движение за права и свободи и по един от " Воля " и ГЕРБ.
 парламент Народно заседание БГНЕС

Коалиционният сътрудник на ГЕРБ - Вътрешна македонска революционна организация, пък съобщи, че няма да взе участие в поисканото от Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия изключително съвещание за актуализация на бюджета.

" Причините са доста, само че главната е, че не желаем да бъдем декор във вътрешнопартийните борби за избор на водач в Българска социалистическа партия. Не желаем да насърчаваме потвърдената нечистоплътност на тази партия при използването на институциите в частна изгода " , показаха от Вътрешна македонска революционна организация.
 парламент Народно заседание БГНЕС

А рано сутринта депутатите бяха посрещнати пред служебния вход от група протестиращи от " Да, България " и " Боец ", които мятаха яйца по постройката на Народното събрание.
 парламент яйца БГНЕС

 парламент яйца БГНЕС



Провеждането на пленарно съвещание бе самодейност на Българска социалистическа партия. Червените желаеха Народното събрание да одобри решение, с което да задължи Министерският съвет да внесе до 7 дни актуализация на бюджета поради ограниченията за Covid-19. Също по този начин програмата предвиждаше да бъдат изслушани от депутатите министър председателят Бойко Борисов и вътрешният министър за случилото се на партийното събитие на ГЕРБ в София тех парк.
 
 парламент яйца БГНЕС

 парламент яйца БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР