Парламентът не може да си позволи лукса да държи на

...
Парламентът не може да си позволи лукса да държи на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Материалите за Барселонагейт са потънали в прокуратурата, Борисов да отиде на съд

Парламентът не може да си разреши лукса да държи на трупчета настояванията на основния прокурор Иван Гешев за събаряне на депутатски имунитети. А Бойко Борисов би трябвало да бъде изправен на съд. Това разяснява в предаването (О)позиция на " Сега " някогашният вътрешен министър, а в този момент народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Според него предложенията за снемане на имунитети ще би трябвало да са гледат по реда и периодите, разказани в правилника на Народното събрание, безапелационен е Рашков.

Рашков продължава да счита, че Борисов би трябвало да бъде изправен на съд. " Чел съм много материали за водача на ГЕРБ и не мога да ги не помни тези материали. По отношение на някои от тях са правени много комплицирани следствия и материалите са пратени в прокуратурата ", уточни той. И напомни, че в прокуратурата като " вода в пустиня " са потънали освен материали за " Барселонагейт ", а и за фотосите на кюлчета и пачки, за " Хемус " и за язовирите.

Той обаче уточни, че с внасянето на настояването за свалянето на имунитета на Борисов Гешев е направил неприятна услуга на себе си и прокуратурата, тъй като се е видяло какъв брой време материалите по делото са стояли в държавното обвиняване. И това е обрисувало картината на безконтролната прокуратура.

Бойко Рашков разяснява и случая с Ангел Христов, един от Братя Галеви, който сякаш се търси от 11 години, а се оказа умрял в Ресилово. Според някогашния вътрешен министър въпросът опира до опцията за практикуване на надзор на границата. „ По този въпрос са позволени неточности в предишното от позиция на фрагментите. Допускат се и в този момент, в това число и по времето, когато аз съм управлявал министерството “, сподели Рашков. " Надявам се да изяснят дали е влезнал през границата или въобще не е бил в чужбина ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР