Парламентът не можа да събере днес кворум, а това издейства

...
Парламентът не можа да събере днес кворум, а това издейства
Коментари Харесай

Липса на кворум изкара депутатите във ваканция

Парламентът не можа да събере през днешния ден кворум, а това издейства още един ден предизборна почивка за депутатите, откакто днешното съвещание на Народното събрание и парламентарният надзор не се организираха. Депутатите ще се съберат още веднъж в пленарната зала на 30 октомври - след локалния избор.

В парламентарния надзор в петък трябваше да взе участие и министър председателят Бойко Борисов, с цел да дава отговор на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за приемането на страната ни в Шенген.

" Били сме очевидци на всякакво извъртане от страна на премиера Борисов, с цел да не ми дава отговор на въпроси, само че през днешния ден той удари дъното. От началото на това Народно заседание всички мои въпроси и питания се връщат от министър-председателя с отвод да ми дава отговор заради непросветеност ", разяснява Нинова. За образец тя даде питанията си за Агенция “Митници “, срутва в Търговския указател, източването на персонални данни от Национална агенция за приходите. " Надявам се, че това ви демонстрира наклонността и отношението към парламентаризма и към моите питания. Страхът му да пристигна да ми дава отговор е по-голям от парламентаризма ", разяснява още водачът на социалистите.

" Петък е ден на опозицията. Тя трябваше да провежда своето наличие в зала, тъй че да може да чуе отговорите на премиера Борисов ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, представена от БГНЕС.

" Опозиционните партии са три на брой. Каква е числеността на техните депутати? Ако се считат деветте самостоятелни народни представители, в действителност има числено предимство ”, разяснява Дариткова и добави, че представителите на ГЕРБ в пленарната зала са били „ толкоз, колкото е допустимо в подтекста на предизборната акция, на мероприятията и на празниците, които през днешния ден би трябвало да бъдат посетени от сътрудниците в техните райони ".

Дариткова разяснява изявлението на Нинова, че Борисов връща отговорите на заложените въпроси. „ Това още веднъж демонстрира едно надълбоко непознаване на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, тъй като правилото е, когато се зададе въпрос към министър-председателя, той, в случай че не дава отговор на условията на Правилника, да бъде пренасочен към съответен министър ”, сподели Дариткова. И акцентира, че преди към две седмици министър председателят беше в Народно събрание и отговаряше на въпрос на опозицията. „ Председателят на Българска социалистическа партия избяга в същия ден от парламентарния надзор и не пристигна да зададе своя въпрос. Сами може да вършиме заключения за това чие държание е поредно и чие държание в действителност не дава отговор на парламентаризма ”, сподели Дариткова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР