Парламентът набира скорост, избрахме председател. През трите дни се даде

...
Парламентът набира скорост, избрахме председател. През трите дни се даде
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: За мен най-логичното е правителството да бъде излъчено с първия мандат и да бъде подкрепено от широка парламентарна коалиция

Парламентът набира скорост, избрахме ръководител. През трите дни се даде опция на някои партии да преживеят катарзис, да схванат, че сме на ръба на пропастта. Ние рискуваме към този момент парламентарната република и парламентарната народна власт. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.
 
Той разяснява, че в 48-ото Народно събрание председателските места на комисиите са разпределени съразмерно сред политическите сили. Следващият кабинет би трябвало да бъде подсилен от всички, с консенсус, съобщи Чолаков. Изключи " Възраждане ", които към този момент са декларирали, че няма да поддържат кабинет.
 
За мен най-логичното е държавното управление да бъде излъчено с първия мандат и да бъде подкрепено от необятна парламентарна коалиция, то ще бъде устойчиво, сподели Чолаков. По думите му вървим към еднолично ръководство от президента, в случай че не се осъществят трите мандата в границите на този парламент.
 
Ние с Българска социалистическа партия имаме диаметрално противоположни възгледи по икономическата и финансова политика. Те желаят да се харчат пари, ние считаме, че би трябвало да считаме колана малко. Правителство с мандат на Българска социалистическа партия надали би била потребно за страната, акцентира Чолаков.
 
Не може да бъде направено стабилно държавно управление без ГЕРБ. С втория мандат има теоретична опция без ГЕРБ, в случай че бъде направено с Движение за права и свободи. С третия мандат е същото – или с ГЕРБ, или с Движение за права и свободи, разяснява националният представител от ГЕРБ-СДС.
 
Следващото държавно управление, в случай че в този момент изберем, ще бъде курбан. Това ще бъдат хора, които ще бъдат жертвани, тъй като обстановката е толкоз тежка, че след шест месеца те ще бъдат изгорени. Ние сега или би трябвало да създадем постоянно държавно управление със съзнанието, че тези хора ще станат курбан или да дадем още веднъж властта на президента и след 4 месеца още веднъж да създадем държавно управление в още по-тежка икономическа обстановка. Ако и тогава Народно събрание не е в положение да направи държавно управление, ние би трябвало да признаем, че сме се провалили като страна, заключи Радомир Чолаков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР