Парламентът на Западна Австралия внесе поправки в законодателството, които ще

...
Парламентът на Западна Австралия внесе поправки в законодателството, които ще
Коментари Харесай

Втори австралийски щат разрешава евтаназията

Парламентът на Западна Австралия внесе ремонти в законодателството, които ще разрешат на неизлечимо заболели хора да вземат решение за преустановяване на живота, оповестява телевизия „ АВС ”.
Според самодейността, право да се възползват от доброволна евтаназия ще имат хора с нелечими болести, чиито непоносими премеждия могат да провокират гибелта им в течение на 6 месеца.
За хора с невродегенеративни болести този период е 12 месеца, съобщи БГНЕС.
Пациентът би трябвало да направи две заявки – едно в вербален и едно в писмен тип. Заявлението би трябвало да бъде подписано от двама самостоятелни лекари.
Болниците ще избират медикамента от възложен утвърден лист с лекарствени препарати.
Очаква се законът да влезе в действие в средата на 2021 година
Според премиера на щата Марк Макгоуън, това е исторически и мрачен ден за Западна Австралия.
„ Става въпрос за това хора, които умират и страдат от болки, да имат опция за избор, с цел да не преживеят последните си седмици и месеци в страдания ”, съобщи той.
Закон за узаконяване на евтаназията беше признат по-рано в австралийския щат Виктория, а през юни публично влезе в действие.
За първи път законът беше прибавен на процедура през август от стара жена, страдаща от онкологично заболяване. Правителството на щата Виктория чака през тази година към 12 индивида да получат позволение за евтаназия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР