Парламентът на Южна Австралия одобри законопроект за узаконяване на в

...
Парламентът на Южна Австралия одобри законопроект за узаконяване на в
Коментари Харесай

Парламентът на Южна Австралия одобри легализиране на евтаназията

Парламентът на Южна Австралия утвърди законопроект за легализиране на в района. Гласуването беше излъчено на уеб страницата на законодателния орган, съобщи БГНЕС.

Законът за евтаназията, който ще влезе в действие след 18 месеца, ще трансформира Южна Австралия в четвъртия австралийски район (от осем), който легализира доброволната гибел. Според депутата Киям Махер, който внесе законопроекта в Народното събрание, утвърждението на самодейността ще помогне на жителите на щата " да запазят надзор, опция за избор и достолепието си в края на живота си ".
 Светът не се оправя със задачата да помогне на страдащите Светът не се оправя със задачата да помогне на страдащите
Новината, че в холандска клиника са помогнали на 17-годишно момиче да почине се оказа неистинска. Но въпросът дали обществото би трябвало да п...

Съгласно условията на новото законодателство пълновръстен гражданин или непрекъснат гражданин на Австралия, който е бил в района най-малко една година, може да кандидатства за евтаназия. Освен това заявителят би трябвало да бъде диагностициран с нелечима болест, прогресираща и причиняваща физическо или психическо страдалчество на пациента.

Според локалния вестник „ Адвъртайзър “, през последните 25 години законопроектът, узаконяващ евтаназията, е представян 17 пъти на депутатите от районния парламент, само че е получил поддръжка едвам през 2021 година, когато през май е утвърден от долната камара, а месец по-късно от горната.

Преди това законите за легализиране на евтаназията бяха признати в щатите Виктория (2019), Западна Австралия (приети през 2020 година, ще влязат в действие през юли 2021 г.) и Тасмания (март 2021 г.). Парламентите на Куинсланд и Нов Южен Уелс в този момент обмислят сходни законопроекти и може да ги одобряват преди края на тази година. Специалният район на Северната територия легализира доброволната гибел през 1996 година, само че година по-късно австралийското федерално държавно управление анулира това решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР