Парламентът на Япония избра новия председател на управляващата Либерално-демократическа партия

...
Парламентът на Япония избра новия председател на управляващата Либерално-демократическа партия
Коментари Харесай

Йошихиде Суга е новият премиер на Япония

Парламентът на Япония избра новия ръководител на ръководещата Либерално-демократическа партия Йошихиде Суга за нов министър председател на страната, предадоха международните организации.

Кандидатурата му бе подкрепена от болшинството от депутатите в основната долна парламентарна камара, която съгласно конституцията има решаваща дума в избора на нов министър председател.

За избирането на Суга се оповестиха 314 депутати от 462 в долната камара. Суга получи болшинство и в горната камара.

В околните часове се чака той да разгласи състава на кабинета си, като в него се чака досегашни министри да запазят позициите си, а точно Тошимицу Мотеги (външен министър), Таро Асо (министър на финансите), Кадзуйоши Акаба (министър на на инфраструктурата, превоза и туризма), Сеико Хашимото (министърка, отговаряща за организирането на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио), Ясутоши Нишимура (министър на икономическата и фискалната политика).

Очаква се преназначение да получи и министърът на стопанската система, търговията и индустрията Хироши Кадзияма.

Министърът на защитата Таро Коно напуща обаче поста си и на негово място се чака да бъде назначен Нобуо Киши - по-малкият брат на Шиндзо Абе, който в този момент е заместник-министър на външните работи. Коно пък ще заема поста на държавен министър, отговарящ за промени в държавните служби.

На 28 август Шиндзо Абе подаде оставка като министър председател на Япония поради влошено здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР