Парламентът на Великобритания взе решение да се наеме специален съветник

...
Парламентът на Великобритания взе решение да се наеме специален съветник
Коментари Харесай

Британският парламент наема специален съветник за защита на жените-депутати

Парламентът на Англия взе решение да се наеме специфичен консултант по сигурността за жените-народни представители на Острова, се споделя в публично известие на Камарата на общините (бел. ред. - долната камара на английския парламент).
Позицията за специфичния консултант е отворена единствено за дами. Съветникът ще се грижи за всички 209 английски национални представителки, като ще им дава профилирани препоръки що се отнася до сигурността им, изключително при обществени събития.
Повече от половината следствия на полицейското звено, отговарящо за сигурността на английския парламент предходната година, са били свързани със закани над жени-политици, без значение от това, че те са единствено една трета от депутатите, осведоми БГНЕС.
На 16 юни 2016 година в град Бърстол (графство Западен Йоркшир) бе убита депутатката от опозиционната Лейбъристка партия Джо Кокс. Тя се бореше за оставане на Англия в Европейски Съюз. Убийството беше осъществено от крайнодесния Томас Майер. Той ѝ нанесе няколко рани с нож, а по-късно стреля три пъти в нея с револвер.
Убийството, което беше осъществено малко преди референдума за участието на Англия в Европейски Съюз, провокира необятен публичен отзив. Въпреки това то не повлия на крайния резултат от референдума за Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР