Парламентът на Унгария във вторник прие , което критиците обявиха

...
Парламентът на Унгария във вторник прие , което критиците обявиха
Коментари Харесай

Унгарският парламент прие закона против хомосексуалността

Парламентът на Унгария във вторник одобри, което критиците оповестиха за репресии против правата на ЛГБТ.
Законът беше признат със 157 гласа „ за “ и един глас „ срещу “ в Народното събрание, следен от партията „ Фидес “ на десния министър председател Виктор Орбан, която прочее е. 
Повече от 5000 души организираха протест пред унгарския парламент късно в понеделник против закона, който е последната от поредност от ограничения, ориентирани към педофилията и към отбрана на децата.
Критиците настояват, че законът " мощно ще ограничи " свободата на изложение и правата на децата.
Законът дейно не разрешава просветителни стратегии и гласност на LGBTQ групи, които го съпоставят със подобен закон в Русия.
„ За да се обезпечи... отбраната на правата на децата, порнографията и наличието, които изобразяват сексуалността за нейни лични цели или които предизвикват отклоняване от половата еднаквост, промяната на пола и хомосексуалността не би трябвало да се дават на лица под осемнадесет години “ гласи законовият текст.
Часовете по полово обучение " не би трябвало да са ориентирани към поощряване на половата сегрегация, промяната на пола или хомосексуалността ", прибавя текстът.
 Нов ход в борбата на Орбан против ЛГБТ общността в Унгария Нов ход в борбата на Орбан против ЛГБТ общността в Унгария
Управляващата унгарска партия " Фидес " внесе законодателство, което не разрешава разпространяването на това, което тя назовава наличие, нас...
Рекламирането от компании като Coca-Cola, която пропагандира за приемане на гейове в Унгария през 2019 година, ще бъде неразрешено, както и книги, описващи хомосексуалността.
Търговският ефирен канал RTL Клуб Унгария съобщи, че известни филми като " Дневникът на Бриджит Джоунс ", " Хари Потър " и " Били Елиът " могат да бъдат показани единствено през нощта с подредба да се гледат от лица над 18 години.
Гей браковете не са приети в Унгария и единствено хетеросексуални двойки могат законно да осиновяват деца.
Правителството на Орбан, което ускори анти-ЛГБТ риториката, когато коронавирусната рецесия засегна стопанската система, предефинира брака като съюз сред мъж и жена в конституцията и ограничи осиновяването от гей двойки. То също по този начин забрани правния статут на всички транссексуални хора, в това число тези, които към този момент са направили смяна - законодателство със задна дата, което Конституционният съд счете за противоконституционно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР