Парламентът на Унгария предостави мандат на премиера Виктор Орбан за

...
Парламентът на Унгария предостави мандат на премиера Виктор Орбан за
Коментари Харесай

Парламентът на Унгария връчи мандат на Орбан да наложи вето на срещата на върха на ЕС

Парламентът на Унгария даде мандат на премиера Виктор Орбан за налагане на несъгласие върху фонда на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията , в случай че се счете за незаслужено към Будапеща или е обвързано с условия за съблюдаване на върховенството на закона, осведоми Агенция Франс Прес.

По-късно тази седмица евролидерите ще се опитат да одобрят пакета от 750 милиарда евро помощ за подкрепяне на най-засегнатите страни от ковид.
 Орбан пред Вучич и словенския министър председател: Някога могъща Европа е в оттегляне
Орбан пред Вучич и словенския министър председател: Някога могъща Европа е в оттегляне

Западна Европа да не насилва други със своята " прогресивна, либерално-лява, полумарксистка идея "

Но Орбан предизвести, че ще наложи несъгласие на съглашение, в случай че по-бедни страни членки като Унгария получат по-малко финансиране от по-богатите страни или бъдат наложени условия , свързани с миграционната политика и съблюдаване върховенството на закона.

" Свързване на финансирането с политически или идеологически условия под заглавието " господство на закона " е недопустимо ", се споделя в прокараната от Народното събрание резолюция.

В нея се акцентира, че парите би трябвало да се употребяват единствено за рестарт на икономическия напредък, отбрана и основаване на работни места.

В петък Орбан разгласи, че финансовият пакет " би трябвало да бъде обективен и еластичен " и " не би трябвало да бъде смесван с политики ".

Всеки опит за свързване на въпроса за върховенството на закона със съглашението неизбежно ще се трансформира в политически спор. Ако двете се смесят, няма да има рестарт на стопанската система и няма да има бюджет, предизвести той.

Правно Орбан не се нуждае от резолюция на Народното събрание, с цел да съставлява Унгария в чужбина, само че го употребява, с цел да покаже пред Брюксел, че страната е единна.

В резолюцията също се споделя, че задействаната от Брюксел процедура по налагане на наказания на Унгария за занемаряване на полезностите на Европейски Съюз " би трябвало да бъде прекъсната ", в случай че желаят Будапеща да поддържа избавителния проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР