Парламентът на Украйна одобри днес поправка към антикорупционния закон с

...
Парламентът на Украйна одобри днес поправка към антикорупционния закон с
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна одобри искана от МВФ поправка към антикорупционен закон

Парламентът на Украйна утвърди през днешния ден корекция към антикорупционния закон за да се обезпечи в допълнение финансиране по стратегия " помощ против промени " на стойност 17.5 милиарда $ на Международния валутен фонд, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Законът за основаване на самостоятелен съд, разглеждащ корупционните каузи, бе признат през юни с няколко месеца забавяне, само че МВФ изиска в него да бъдат направени промени, съгласно които обжалванията по остарели корупционни каузи да влязат в юрисдикцията на новия съд. Целта на закона е решенията на новия съд да бъдат предпазени от политически напън или подкупи в Украйна, където надълбоко вкоренената корупция е бариера за непознатите вложители и смъква с два процентни пункта всяка година растежа на украинската стопанска система.

Създаването на антикорупционния съд, въвеждането на механизъм за действителни цени на газа и спазването на бюджетните задължения са условия за отпущането на идващия транш от програмата на МВФ, която изтича идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР