Парламентът на Уганда започна обсъждането на законопроект за криминализирането на

...
Парламентът на Уганда започна обсъждането на законопроект за криминализирането на
Коментари Харесай

Уганда обсъжда криминализиране на самоопределянето като член на ЛГБТК общността

Парламентът на Уганда стартира разискването на законопроект за криминализирането на самоопределянето като част от ЛГБТК общността, а депутати споделиха, че актуалната възбрана на еднополовите връзки не е задоволителна, съобщи Ройтерс.

Анти-ЛГБТК настроенията са надълбоко вкоренени в мощно консервативната и религиозна източноафриканска страна и еднополовите връзки се санкционират с тежки присъди, в това число пожизнен затвор, предава Българска телеграфна агенция.

Еднополовите връзки са неразрешени допълнително от 30 африкански страни, само че законопроектът в Уганда, в случай че бъде признат, наподобява ще бъде първият, криминализиращ даже самоопределянето като член на ЛГБТК общността, показва " Хюман райтс уоч ".

Законопроектът е бил импортиран по самодейност на народен представител и цели да разреши на страната да се бори против " закани за обичайното, хетеросексуално семейство ", излиза наяве от копие на документа, забелязано от Ройтерс. Той планува наказване от до 10 години затвор за всяко лице, което се дефинира като част от ЛГБТК общността и криминализира " популяризирането " на хомосексуалността, както и " подстрекателството и заговора " за присъединяване в еднополови връзки.

Законопроектът е сходен на законодателство за стягане на някои наказания и криминализиране на еднополовите връзки сред дами, което беше признато през 2013 година. То беше подложено на навсякъде наказание от страна на интернационалната общественост и в следствие беше анулирано от локален съд на процесуални учредения.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР