Парламентът на Тайван се превърна в първия в Азия, който

...
Парламентът на Тайван се превърна в първия в Азия, който
Коментари Харесай

Тайван легализира еднополовите бракове

Парламентът на Тайван се трансформира в първия в Азия, който легализира еднополовите бракове след гласоподаване по-рано през днешния ден, оповестяват международните осведомителни организации.

През 2017 година конституционният съд на острова постанови, че еднополовите двойки имат право да подписват брак законно.

На Народното събрание беше даден двугодишен период и се изискваше да одобри измененията до 24 май.

Депутатите разискаха три разнообразни законопроекта за узаконяване на еднополовите бракове, като законопроектът на държавното управление, който е " най-прогресивният " от трите, беше признат.

Стотици поддръжници на правата на хомосексуалистите се събраха под дъжда пред постройката на Народното събрание в столицата Тайпе, с цел да изчакат историческото решение. Имало е крясъци на наслада и прегръщащи се хора, облени в сълзи, откакто резултатът е бил разгласен.

Другите два законопроекта, импортирани от консервативни депутати, се отнасят към партньорствата като " еднополови фамилни връзки " или " еднополови съюзи ", а не като " бракове ".

Ала законопроектът на държавното управление, който също по този начин е единственият, който предлага лимитирани права за осиновяване, беше признат с 66 на 27 гласа, подсилен от депутати от ръководещата партия Демократична прогресивна партия, която има болшинство в Народното събрание.

Той ще влезе в действие, откакто президентът на Тайван Цай Ингвен го подпише.

Няколко деятели за легализирането на еднополовите бракове споделиха преди гласуването, че това е единствената версия, която биха приели.

" Законопроектът на държавното управление към този момент е нашето дъно, няма да приемем повече компромис ", сподели Дженифър Лу, основен координатор на правозащитната организация Коалиция за брачна равнопоставеност.

През 2017 година конституционният съд на Тайван постанови, че еднополовите двойки имат право да подписват брак законно, като това беше посрещнато от публично неодобрение, което принуди държавното управление да организира серия от референдуми. Резултатите от референдума демонстрираха, че болшинството от гласоподавателите в Тайван отхвърлят легализирането на еднополовите бракове, изтъквайки, че определението за брак е съюз сред мъж и жена.

В резултат на това Тайван съобщи, че няма да промени съществуващото си определение за брак в гражданското право и вместо това ще вкара специфичен закон за еднополовите бракове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР