Парламентът на Словения е одобрил пакет от различни мерки на

...
Парламентът на Словения е одобрил пакет от различни мерки на
Коментари Харесай

С 3 млрд. евро Словения ще стимулира икономиката си

Парламентът на Словения е одобрил пакет от разнообразни ограничения на обща стойност към 3 милиарда евро (6% от Брутният вътрешен продукт на страната) за подкрепяне на хора и компании, които са потърпевши и търпят стопански вреди от разширяващата се зараза от ковид, оповестява Ройтерс.

Досега в страната има доказани 897 случая на инфектирани и 16 умряли от Ковид-19.

Правителството на Янез Янша е подготвило и други ограничения, с цел да подсигурява ликвидността на словенските компании, чийто бизнес е потърпевш сега от ограниченията за битка с ковид.

Янез Янша (Janez Janša) е бил министър-председател на Словения през 2004-2008, 2012-2013 и от началото на март 2020 година. Той е водач на най-голямата партия в Народното събрание - дясноцентристката Словенска демократическа партия.

Република Словения (Slovenija) е страна в Централна Европа. Тя граничи с Италия на запад, Адриатическо море на югозапад, Хърватия на юг и изток, Унгария на североизток и с Австрия на север. Територията на страната е 20 273 кв. км и има население от към 2.1 млн. души.

Почти 2/3 от работоспособното население на Словения е заето в областта на услугите и съвсем 1/3 в индустрията и строителството
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР