Парламентът на Северна Македония ще ратифицира Протокола за присъединяване на

...
Парламентът на Северна Македония ще ратифицира Протокола за присъединяване на
Коментари Харесай

Северна Македония ратифицира Протокола за присъединяване към НАТО

Парламентът на Северна Македония ще ратифицира Протокола за присъединение на страната към НАТО. Специално за събитието парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, идват през днешния ден в Скопие.
Българските парламентаристи ще участват на ратификацията на Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО. Това ще стане на съвещание на Събранието на Северна Македония. След гласуването в македонския парламент ръководителят на българския парламент Цвета Караянчева и депутатите ще участват на церемонията по издигане на знамето на Алианса пред постройката на Събранието. По време на визитата си в Скопие Караянчева ще се срещне с президента на Северна Македония Стево Пендаровски и с ръководителя на македонския парламент Талат Джафери, прецизира БНР.

Решението да бъде отправена покана към западната ни съседка за присъединение към НАТО е взето през 2008 година с изискване за намиране на взаимно задоволително решение на разногласието с Гърция за името на страната. Този развой и процедурите по осъществяването на достигнатия компромис завършиха с утвърждението от парламентите на двете страни на подписаното през 2018 година Преспанско съглашение. През февруари предходната година Протоколът за присъединение на Северна Македония към НАТО се подписа от държавите-членки на Алианса в Брюксел.

Българският парламент ратифицира Протокола по присъединението на Северна Македония на 20 февруари предходната година в наличието на ръководителя на македонския парламент Талат Джафери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР