Парламентът на Северна Македония гласува бюджета за 2020 година с

...
Парламентът на Северна Македония гласува бюджета за 2020 година с
Коментари Харесай

Парламентът на Северна Македония прие бюджета за 2020 година

Парламентът на Северна Македония гласоподава бюджета за 2020 година с 65 гласа " за ", оповестява вестник " Нова Македония ". Бюджетът за следващата година е ориентиран към вложения в човешкия капитал, т.е. в вложение в по-добро опазване на здравето, обучение и обществени действия, заяви министерството на финансите. Общите доходи за 2020 година са проектирани на 222,3 милиарда денара, а разноските са на равнище от 239,7 милиарда денара. Така бюджетният недостиг ще намалее до равнище от 2,3 % от Брутният вътрешен продукт или 17,4 милиона денара в безусловно изражение.

За опазване на здравето са планувани средства в размер на 33,7 милиарда денара или с 2,8 милиарда денара повече спрямо тази година. С бюджета за 2020 година е планувано повишение на заплатите от февруари за експертите с 25 %, за общопрактикуващите лекари с 15 %, за медицинските сестри с 10 %, отбелязва изданието, предава Българска телеграфна агенция.

Ще се коалирам с всяка политическа партия, която одобри нашата платформа, декларирал водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от в. " Слободен щемпел ". Не можем да пренебрегваме действителността, само че ще се борим да я променим, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ. В изявление за Радио Свободна Европа, на въпрос дали в случай че победи на изборите ще бъде министър председател на Северна Македония, Мицкоски отговори, че ще бъде измамник, в случай че каже, че това няма да бъде по този начин. Той акцентира, че никой не може да му забрани да каже, че е от Македония, че е македонец и приказва македонски език.

Зоран Заев ще бъде министър председател още единствено 13 дни и в никакъв случай повече. Това значи една стъпка към задачата, а крайната цел - окончателният завършек на тази власт, което ще значи победа за народа, ще пристигна след по-малко от три и половина месеца, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в тирада в зала " Яне Сандански " пред жителите на Скопие, написа скопският вестник " Вечер ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР