Парламентът на Сърбия одобри предложение на правителството да задвижи процедура

...
Парламентът на Сърбия одобри предложение на правителството да задвижи процедура
Коментари Харесай

Сърбия променя Конституцията си в частта за правосъдието

Парламентът на Сърбия утвърди предложение на държавното управление да задвижи процедура за смяна на Конституцията на страната в частта, която се отнася за правораздаването, оповестява белградският вестник " Политика ". " За " решението гласоподаваха 207 депутати, трима бяха " срещу ", двама " се въздържаха ", а един народен представител не гласоподава. 

Сега на ход е комисията за конституционни и законодателни въпроси, която би трябвало да приготви план за промени, които ще бъдат гласувани от Народното събрание. Ако депутатите поддържат измененията, ще последва референдум, на който жителите ще се произнесат дефинитивно, предава изданието, представено от Българска телеграфна агенция. 

" Промените се отнасят за правораздаването и са нужни за пътя на евроинтеграцията. Правосъдието не би трябвало да бъде постепенно, а достижимо и бързо ", съобщи министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич.

Тя уточни, че смяната на Конституцията е един от трите целта на държавното управление и акцентира, че е значимо да се укрепи върховенството на закона в страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР