Парламентът на Русия прие поправки, които предвиждат затвор за нарушаване

...
Парламентът на Русия прие поправки, които предвиждат затвор за нарушаване
Коментари Харесай

До 5 г. затвор в Русия за нарушаване на карантината и разпространяване на фалшиви новини

Парламентът на Русия одобри ремонти, които плануват затвор за нарушение на ограниченията за карантина и разпространяване на подправени вести за епидемията от ковид, написа " Дейли телеграф ".

Държавната дума одобри поправките тази заран малко преди управляващите да разгласят най-голямото нарастване на случаите с ковид в страната за ден, което се случва към този момент седем дни подред.

Според " Ройтерс " в Русия са доказани 2337 случая или нарастване с 500 за 24 часа. Повече от половината случаи са в Москва. Столицата е блокирана от понеделник като част от ограниченията за самоизолация.

В Русия са умряли 18 души от вируса, а 121 са се възстановили.

Едната от поправките, която към момента не е превърната в закон, планува до 5 година затвор при нарушение на разпоредбите за карантина, в случай че се потвърди, че нарушителят е предизвикал гибелта на двама или повече хора с дейностите си.

Думата също одобри корекция, която планува до 5 година затвор за разпространение на подправени вести за ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР