Парламентът на Русия каза, че в четвъртък свиква специално заседание,

...
Парламентът на Русия каза, че в четвъртък свиква специално заседание,
Коментари Харесай

Руският парламент се събира на извънредно заседание в четвъртък заради Запорожката АЕЦ

Парламентът на Русия сподели, че в четвъртък привиква особено съвещание, на което ще бъде разисквана ситуацията към Запорожката АЕЦ в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В оповестено през днешния ден публично изказване Народното събрание сподели, че на 25 август ще се състои изключителна сесия на Съвета на Държавната дума, с цел да бъде разисквана " опасността за сигурността на Запорожката атомна електроцентрала ".

Сергей Миронов, парламентарният началник на прокремълската партия " Справедлива Русия ", сподели, че съветът, в който вземат участие ръководителят на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи, ще одобри " остро изказване " за дейностите на Киев във връзка с централата и ще призове Организация на обединените нации и други интернационалните органи да се намесят.

Москва упреква Киев в офанзиви против електроцентралата, която се намира на територия, следена от съветски сили, макар че към момента я ръководят украински чиновници. Киев отхвърля да обстрелва най-голямата АЕЦ в Европа и твърди, че Русия " възнамерява провокация " там, с цел да оправдае следващи нападателни дейности.

Миналата седмица съветското министерство на защитата сподели, че може да спре централата, в случай че обстрелът продължи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР