Парламентът на Русия единодушно одобри предложените от президента Владимир Путин

...
Парламентът на Русия единодушно одобри предложените от президента Владимир Путин
Коментари Харесай

Държавната дума одобри поправките на Путин в пенсионната реформа

Парламентът на Русия единомислещо утвърди препоръчаните от президента Владимир Путин ремонти в непопулярния проект за промяна на възрастта за пенсиониране, която докара до рядко срещано публично неодобрение в страната, осведоми Агенция Франс Прес.

Държавната дума утвърди предложение на Путин за намаляване на промяната, което планува увеличение на възрастта за пенсиониране при дамите с пет години до 60 година вместо с осем години до 63 година

В телевизионно послание през август съветският водач предложи редица отстъпки, което съгласно информационната организация е явен опит на Путин да спре огромния спад на рейтинга на утвърждение.

" Достигнахме до консенсус по въпроса и всички поддържаха промените на президента ", разгласи ръководителят на долната камара Вячеслав Володин.

Законопроектът беше утвърден от камарата на първо четене през юли. Трябва да бъде признат на второ и трето четене преди да бъде изпратен на Путин за автограф и да се трансформира в закон.

Реформата, която също планува увеличение на възрастта за пенсиониране при мъжете от 60 на 65 година, провокира многохилядни митинги. Направените от Путин отстъпки не успокоиха съветските жители.

Много руснаци са срещу смяната, а критици сигнализират, че промяната ще ограби елементарните съветски жители.

Пенсионната промяна, която беше оповестена на старта на Световното състезание по футбол в Русия през юни, ще докара до първото увеличение на възрастта за пенсиониране в страната от близо 90 година

Като се има поради ниската дълготрайност на живота на мъжете в Русия - 65 година - доста руснаци няма да могат да се възползват от пенсията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР