Парламентът на Република Северна Македония спира да работи от 1

...
Парламентът на Република Северна Македония спира да работи от 1
Коментари Харесай

Парламентът на Северна Македония спира работа от 1 април

Парламентът на Република Северна Македония стопира да работи от 1 април, когато стартира акцията за президентските избори, съобщи БНР.

Председателят на Народното събрание Талат Джафери съобщи на конференция, че е нормална процедура Народното събрание да не заседава в този интервал, само че остава опцията да се свика съвещание, в случай че има неотложна потребност.

Джафери заяви, че в случай че не бъде определен президент на втория тур на изборите, по конституция длъжността държавен глава се извършва от ръководителя на Народното събрание, само че за не повече от 6 месеца. Насрочват се нови президентски избори.

Междувременно ръководещата партия на премиера Зоран Заев и съдружният й сътрудник от албанския блок на Али Ахмети реализираха единодушие за издигане на обща кандидатура за идните президентски избори в Северна Македония, заяви организация МИА.

След срещата на двамата в Скопие Ахмети заяви, че името на претендента ще стане известно до края на тази седмица.

На 21 април ще се организира първият тур от постоянните президентски избори.
Сегашният държавен глава Георге Иванов няма право да взе участие в конкуренцията, тъй като е втори мандат президент. Неговият мандат изтича на 12 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР