Парламентът на Република Северна Македония гласува за новото служебно правителство

...
Парламентът на Република Северна Македония гласува за новото служебно правителство
Коментари Харесай

Македонският парламент гласува преходното правителство

Парламентът на Република Северна Македония гласоподава за новото служебно държавно управление със 101 гласа „ за “ без „ въздържали “ се и „ срещу “.

Функцията му е да провежда предварителни парламентарни избори на 12 април според съглашението на политическите партии. Ръководител на техническото държавно управление е Оливер Спасовски.

Спасовски означи пред депутатите, че страната е в извънредно значим интервал, когато се чака безпроблемно действие на всички институции.

" Това е миг, в който би трябвало да се провеждат почтени и демократични избори, само че също по този начин и да приключат дейностите по участие в НАТО и Европейски Съюз ", сподели той.

Спасовски внесе в Народното събрание работна стратегия на държавното управление. Според нея държавното управление удостоверява сполучливата организация на свободни, почтени и демократични предварителни парламентарни избори, пълноправно участие на страната в НАТО , сполучливо пускане и осъществяване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз до избирането на идващото политическо държавно управление, развиване на стопанската система, увеличение на индустриалната претовареност и повишение на виталния стандарт на жителите, реформиране на правосъдната система, цялостно използване на Охридския рамков контракт, създаване на гражданска страна и етническо доближаване на правилата на взаимна приемливост и почитание, понижаване на замърсяването на въздуха, решителна битка с проведената престъпност и корупцията, подсилване на правилата на върховенството на закона посредством независимо и недискриминационно правоприлагане, самостоятелна система за локална власт и промени в образованието , вложения в нововъведения и осведомителни технологии. -->
Депутатът Артан Груби сподели, че това е най-успешният мандат за него до момента, като са изпълнени 100% от партийните и програмни цели - въвеждане на двуезичност в цялата страна, решение на разногласието за името, договорката с България, първият албански ръководител на Народното събрание, присъединение към НАТО, увеличение на заплатите, увеличение на заетостта, основаване на организация за използване на албански език. Груби изрази вяра, че в този момент в общото държавно управление с опозицията ще бъдат признати някои значими закони като този за администраицията. Фокусът им в идващия интервал ще бъде върху изборното правораздаване, битката с корупцията и престъпността.

Йован Митревски от СДСМ уточни достиженията на последното държавно управление на настоящия някогашен министър председател Зоран Заев , като понижаване на безработицата до 17,1%, реализиране на стопански напредък над 3,6%.

„ Сега живеем в естествена демократична страна. Направихме доста за къс интервал и в извънредно сложни условия, “ сподели Митревски.

Според Митревски в този момент министрите на ВМРО-ДПМНЕ също ще носят отговорност.

Независимият народен представител Минов съобщи, че чака това преходно държавно управление да одобри смяна на изборния модел и да одобри закона за прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР