Парламентът на Португалия гласува днес за легализиране на евтаназията, с

...
Парламентът на Португалия гласува днес за легализиране на евтаназията, с
Коментари Харесай

Португалският парламент одобри закон за легализиране на евтаназията

Парламентът на Португалия гласоподава през днешния ден за узаконяване на евтаназията, с което страната е напът да стане седмата страна в света, позволяваща смъртно заболели пациенти да потърсят подпомагане от доктор, с цел да бъде комплициран завършек на живота им, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Сега остава законът да получи дефинитивно утвърждение от президента Марселу Ребелу де Соуза, който по-рано сподели, че ще почете решението на Народното събрание.

Законът планува хората над 18 години да могат да изискат подпомагане, с цел да умрат, в случай че са смъртно заболели и страдат от "трайна " и "нетърпима " болежка, в случай че не са избрани за умствено неспособни да вземат сходно решение.

Тази процедура ще бъде налична единствено за португалски жители и законни поданици, с цел да не се допусне хора да идват в страната за да получат здравно подпомагане за завършек на живота си.

Някои насочиха рецензии по отношение на момента, в който беше гласуван законът. Опозиционната Социалдемократическа партия сподели, че поради пандемията от ковид, която бушува в Португалия, има "голяма паника, огромен боязън измежду хората, обвързван с въпросите на живота и гибелта ".

В писмо до Народното събрание две организации, ръководещи множеството домове за възрастни хора в Португалия, които бяха тежко наранени от пандемията, обявиха, че "одобряването на евтаназията съставлява пренебрежение към всички тези хора ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР