Парламентът на Нова Зеландия единодушно прие закон, който позволява промяна

...
Парламентът на Нова Зеландия единодушно прие закон, който позволява промяна
Коментари Харесай

Нова Зеландия улеснява промяната на пола в акта за раждане

Парламентът на Нова Зеландия единомислещо одобри закон, който разрешава смяна на пола в акта за раждане без намесата на съда, съобщи през днешния ден депутатът и министър на вътрешните работи Ян Тинети.

Законопроектът за самоопределение на пола беше показан през 2017 година
Нова Зеландия не разрешава на идващите генерации да пушат цигари
Нова Зеландия ще забрани продажбата на цигари на идващите генерации, заяви Reuters, цитирайки държавното управление на страната. Според бъ...

" Приемането на законопроекта за вписване на ражданията, смъртните случаи, браковете и връзките (BDMRR) води със себе си по-достъпен и приобщаващ развой за хората да трансформират пола си, вписан в акта им за раждане ", написа във Фейсбук Тинети, която отговаряше за законопроекта.

BDMRR в акта за раждане, като изключва разкриването на персонална здравна информация пред Семейния съд, както до момента. Предишната процедура изискваше от лицата, които желаят да трансформират пола си в документите, да показват доказателства за съответното здравно лекуване, с цел да потвърдят половата си еднаквост.

Според Тинети новият закон " ще има действително значение " за представителите на половите малцинства като транссексуалните, небинарните и интерсексуалните общности и други

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР