Парламентът на Молдова избра бившия финансов министър Йон Кику за

...
Парламентът на Молдова избра бившия финансов министър Йон Кику за
Коментари Харесай

Йон Кику е новият премиер на Молдова

Парламентът на Молдова избра някогашния финансов министър Йон Кику за министър председател на страната, както и състава на цялото държавно управление, оповестяват международните осведомителни организации.

След гласуването председателката на Народното събрание Зинаида Гречани разгласи, че държавното управление е получило поддръжка от 62-ма депутати в 101-местния парламент.

" Кабинетът от технократи на Кику е един от най-професионалните в историята на страната и ще ръководи до провеждането на новите парламентарни избори ", разяснява Гречани.

Кику е бил определен с гласовете на депутати от Партията на социалистите, която е подкрепяна от Москва, и Демократическата партия. Против са дали своят вот представителите на прозападния блок " Акум " ( " Сега " ).

Предишното държавно управление на прозападния министър председател Мая Санду беше свалено от власт във вторник с избор на съмнение. Коалицията сред " Акум " и социалистите се разпадна поради разногласия към процедурата за избор на основен прокурор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР