Парламентът на Латинска Америка и Карибите (Парлатино) днес отхвърли всеки

...
Парламентът на Латинска Америка и Карибите (Парлатино) днес отхвърли всеки
Коментари Харесай

Латинска Америка отхвърля всяка чуждестранна намеса във Венецуела

Парламентът на Латинска Америка и Карибите (Парлатино) през днешния ден о тхвърли всеки опит за задгранична интервенция, директна или непряка във вътрешните работи на Венецуела, в декларация , подписана от ръководителя Елиас Кастильо, оповестяват " Пренса Латина " и " Ла естрея де Панама ".

Парлатино е районна, непрекъсната организация, формирана от страните от Латинска Америка и Карибите и е съвещателен съвет, сходен на ранния Европейски парламент. Понастоящем институцията се счита за законодателен орган на Общността на страните от Латинска Америка и Карибския басейн .

" Целият институционален потенциал на Парлатино е за реализира на обществен мир, учреден на цялостното и стабилно развиване , с прогрес, обществена правдивост и цялостна народна власт , която е силата и властта на народа ", съгласно текста на декларацията.
 Тръмп повдигнал концепцията за военна намеса във Венецуела
Тръмп повдигнал концепцията за военна намеса във Венецуела

Aдминистрацията се пробва да смени режима в страната посредством дипломатически и стопански напън

Парламентът също по този начин призоват да стартира допустимо най-скоро градивен разговор , учреден на постигането на общото богатство на венецуелския народ, в границите на етичните полезности на универсалната годност, над идеологически или партизански съображения .

Регионалната институция възразява против " всеки акт на принуждение, който заплашва живота , физическата цялост и човешките права на хората в тази страна " и прикани континенталната общественост да работи с Венецуела за решение на икономическата и обществена рецесия и проблемите във вътрешната политика.

Документът, подписан и от генералния секретар на Парлатино, Пабло Гонсалес разяснява, че организацията работи според Договор, утвърден от 23-те районни Народното събрание, в това число Венецуела .
 Ердоган е шокиран от Тръмп и поддръжката му за Гуайдо във Внецуела
Ердоган е шокиран от Тръмп и поддръжката му за Гуайдо във Внецуела

Помпео прикани американските страни да следват Съединени американски щати и да признаят Гуайдо

В това съглашение се смятат непрекъснати и неизменими правила, отбрана на демокрацията, невмешателство, наказание на опасността и потребление на мощ против политическата самостоятелност и териториална целокупност на страните и самоопределяне на народите да избират политическата система , стопански и обществени, които те свободно вземат решение.

Освен това Договорът зачита правилата на интернационалното право по отношение на другарските връзки и съдействието сред страните в сходство с Устава на Организацията на обединените народи .

В своето изказване Парлатино отбелязва, че тяхната платформа открива, наред с другото, задачите на отбраната на цялостната годност на свободата , обществената правдивост, икономическата самостоятелност и упражняването на представителната народна власт при прецизно съблюдаване на правилата на невмешателство и на свободното самоопределяне на народите .
 Съединени американски щати вкараха наказания против държавната петролна компания на Венецуела Обновена
Съединени американски щати вкараха наказания против държавната петролна компания на Венецуела

Мадуро да не ограбва активите…

" Осигуряване на прецизно ценене на главните човешки права и това, че те не са наранени в нито една от страните от Латинска Америка по метод, който подкопава човешкото достолепие ", е друга от програмните цели на континенталния парламент.

Уредено е и съглашение , основано от Парлатино, " за опълчване на империалистически дейности в Латинска Америка , като се предлага съответно нормативно и програмно законодателство, което разрешава на латиноамериканските нации да упражняват цялостния си непрекъснат суверенитет над естествените запаси и тяхното по-добро потребление запазване ".

Освен това, институцията има за цел да способства за интернационалния мир , сигурността и правния ред, битката за световно разоръжаване , наказание и битка с конкуренцията във въоръжаването и експанзията на тези, които поддържат политиката на мощ , които са несъвместими с икономическото, общественото, културно и софтуерно развиване на народите от Латинска Америка.
 Инцидентът Венецуела
Инцидентът Венецуела

Председателят на Народното събрание желае да е президент с поддръжката на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР