Парламентът на Каталуния одобри резолюция, в която се посочва, че

...
Парламентът на Каталуния одобри резолюция, в която се посочва, че
Коментари Харесай

Каталунският парламент одобри резолюция за непризнаване на краля на Испания

Парламентът на Каталуния утвърди резолюция, в която се показва, че районът не признава испанския крал Фелипе VI. Инициативата беше подкрепена от политически сили, поддържащи независимостта на самостоятелната общественост, заяви испанският вестник El Periodico, представен от TACC
Пленарната сесия се организира след съответното искане на ръководителя на държавното управление на Каталуния Ким Тора. В нея бе разисквана " политическата обстановка, породена от рецесията на испанската монархия ". " Парламентът заявява, че Каталуния е републикански настроена, затова не признава и не желае да има крал ", се споделя в документа.
Освен това се показва, че династията на Бурбоните е " историческа злополука за Каталуния ". В резолюцията се приказва за „ каталунската република “ като за „ единствения метод “ за реализиране на самостоятелност на самостоятелния район.
Това не е първият път, когато каталунският парламент гласоподава сходна резолюция. Така на 21 юли районната камара утвърди заключенията на комисията за следствие на използването на член 155 от испанската конституция, която ограничи самоуправлението на района в разгара на сепаратистката рецесия от 2017 година По време на дебата Народното събрание на самостоятелния район утвърди апел за абдикация на краля на Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР