Парламентът на Израел разреши Националната разузнавателна агенциа да продължи да

...
Парламентът на Израел разреши Националната разузнавателна агенциа да продължи да
Коментари Харесай

Израел ще следи до края на годината мобилните телефони на заразените с коронавирус

Парламентът на Израел позволи Националната разследваща агенциа да продължи да следи до края на годината мобилните телефони на инфектираните с ковид. Основание за това е повишения брой на инфектираните, заяви The Guardian, съгласно БГНЕС.
Технологията за наблюдаване се употребява от месец март, а Кнесетът утвърди мярката да се ползва до 20 януари 2021 година
Агенцията по сигурността наблюдава данните за местоположението на доказани носители на вируса за интервала от 14 дни преди диагностицирането им. Тези данни се употребяват за идентифициране на всеки, с който инфектираните лица са влезнали в контакт, което, съгласно специалистите, е от решаващо значение за битка с инфекцията.
Решението за следене провокира безпокойството на жителите, съгласно които съществува заплаха от ограничение на персоналната им независимост. Върховният съд задължи държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху да контролира този въпрос чрез законодателството.
Новият закон планува държавното управление да възобновява настояването си за наблюдаване на всеки три седмици, като това право може да се употребява единствено, когато новите случаи надвишават всекидневно 200. Гражданите, за които има решение за изолираност, могат да апелират, в случай че считат, че данните са неточни.
Още: " Отново нарастване на случаите на ковид в България, отново се върнахме в познати граници "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР