Парламентът на Израел прокара закон, който забранява на организации да

...
Парламентът на Израел прокара закон, който забранява на организации да
Коментари Харесай

Израел удари неправителствени организации

Парламентът на Израел прокара закон, който не разрешава на организации да посещават локални учебни заведения и да приказват пред възпитаници, в случай че подлагат на критика държавната политика към палестинците, осведоми " Ройтерс ".

Критиците на закона, прокаран с 43 гласа против 24 в 120-местния Кнесет , предизвестяват, че измененията са удар върху демократичните полезности като свободата на словото и част от напъните на израелското държавно управление да делегитимира правозащитни организации и неправителствени организации.

Поправките в закона за образованието подсигуряват нови компетенции на министъра на образованието Нафтали Бенет, водач на религиозно-националистиката партия " Еврейски дом ", да подрежда на учебните заведения да не разрешават на някои групи да дават лекции пред учениците.

Законодателството е наричано " Прекратяване на мълчанието " ( " Breaking the Silence " ), което се отнася до израелска организация " Breaking the Silence ", която събира и разгласява сведения от израелски ветерани за отношението на еврейската страна към палестинците на Западния бряг и по време на споровете с екстремисти в Ивицата Газа.

Бенет и други политици упрекват групата, че вреди на имиджа на Израел по света и слага бойците и чиновниците пред риск от гонене за военни закононарушения.

" Всеки, който заблуждава света за нападенията на израелските бойци, няма да бъде допускан в постройката на учебно заведение ", разгласи министърът в известие.

От " Прекратяване на мълчанието " оповестиха, че законът има за цел да отслаби организацията и други неправителствени групи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР