Парламентът на Иран прие законопроект, с който определя всички американски

...
Парламентът на Иран прие законопроект, с който определя всички американски
Коментари Харесай

Парламентът на Иран определи всички американски сили като терористи

Парламентът на Иран одобри законопроект, с който дефинира всички американски сили като "терористи " поради убийството на висшия ирански боен пълководец при американски удар предходната седмица.
Касем Солеймани, известният началник на звеното за външни интервенции на Революционната армия, беше погубен при удар на американски дрон на летището в Багдад в петък, което ускори напрежението сред враговете.
Съгласно новоприетия законопроект, всички американски сили и чиновници на Пентагона и обвързваните с него организации, сътрудници и командири и тези, които са наредили „ мъченическата гибел “ на Солеймани, са избрани като „ терористи “.
"Всяка помощ за тези сили - военна, разследваща, финансова, техническа, служебна или логистична - ще се смята за съдействие в терористичен акт ", постанови Народното събрание.
Законодателите също гласоподаваха за подсилване с 200 милиона евро от хазната за силите „ Кудс " - оръжието за задгранични интервенции на Иранската революционна армия, ръководено от Солеймани.
Законопроектът е променена версия на закон, признат през април предходната година, който разгласи Съединени американски щати за "държавен спонсор на тероризма ", а силите му в района – за "терористични групи ".
Върховният орган по сигурността на Иран, Върховният съвет за национална сигурност, съобщи, че ходът се е наложил откакто Съединени американски щати дефинираха Иранската революционна армия за "терористична организация ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР