Парламентът на Иран одобри днес нови мерки срещу финансирането на

...
Парламентът на Иран одобри днес нови мерки срещу финансирането на
Коментари Харесай

Иранският парламент прие мерки срещу финансирането на тероризма

Парламентът на Иран утвърди през днешния ден нови ограничения против финансирането на тероризма с вярата, че измененията ще приближат Техеран до международните стандарти и ще допринесат за изваждане на страната от "черните описи " за вложения на фона на идното възобновяване на американските наказания, съобщи Ройтерс, представена от Българска национална телевизия.

Мерките, които ще разрешат на Иран да се причисли към спогодба против финансирането на тероризма, би трябвало да бъдат утвърдени от съвет от духовници, преди да получат законова мощ.Техеран уточни, че поставя старания да вкара интернационалните стандарти против прането на пари и финансирането на тероризма, избрани от Работната група за финансово деяние (FATF), само че среща усложнения при приемането на ограниченията.
Хардлайнерите в Народното събрание се опълчват на законодателство, което да сближи иранските регулации с разпоредбите на работната група, защото съгласно тях това би затруднило финансовата поддръжка за ирански съдружници като ливанското придвижване Хизбула, което Съединени американски щати дефинират като терористична организация.
Работната група за финансово деяние даде на Техеран период до октомври да завърши промените или да се изправи пред последствия, които биха могли още повече да отхвърлен вложителите от страната.
Според задгранични компании законодателство, което да включва насоките на организацията, би имало решаващо значение за вероятно увеличение на вложенията им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР