Парламентът на Ирак одобри План за изтегляне на всички чуждестранни

...
Парламентът на Ирак одобри План за изтегляне на всички чуждестранни
Коментари Харесай

Ирак гласува изтеглянето на всички чуждестранни войски от страната

Парламентът на Ирак утвърди План за евакуиране на всички задгранични войски от територията на страната.  Документът бе импортиран в Народното събрание по-рано през днешния ден, съобщи ТАСС. Иракските депутати се събраха в неделя на незабавна среща, с цел да обсъдят прекратяването на наличието на непознати сили в Ирак.
" Графикът за евакуиране на непознати войски от Ирак е показан в Народното събрание ", заяви изпълняващият длъжността министър председател на Ирак Адел Абдел Махди, и прикани Народното събрание да стартира обзор на всички съглашения, уреждащи наличието на непознати сили в Ирак.

" Призоваваме депутатите да проучат всички вероятни последствия, преди да вземат решение за продължаващото наличие на американците в Ирак ", сподели той.

Въпросът за прекратяването на непознатото наличие в Ирак е на дневен ред след убийството на военачалник Касим Солеймани в петък вечер от американски безпилотен дрон наоколо до летището в Багдад.

Съединени американски щати оправдаха въздушния удар с тезата, че Солеймани е измежду уредниците на офанзивата против посолството на Съединени американски щати в Багдад на 31 декември. Впоследствие Съединени американски щати обясниха, че ударът по Солеймани е имал защитителен темперамент и имал за цел да отбрани американските войски, ситуирани в Ирак и други страни.

Премиерът в оставка - Махди заяви пред депутатите, че ударът е бил осъществен без координиране с иракските управляващи, които съгласно него " са осведомени за интервенцията единствено няколко минути преди убийството на Солеймани ".

 

БГНЕС

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР