Парламентът на Грузия утвърди новото правителство на страната с премиер

...
Парламентът на Грузия утвърди новото правителство на страната с премиер
Коментари Харесай

36-годишен стана премиер на Грузия

Парламентът на Грузия утвърди новото държавно управление на страната с министър председател Мамука Бахтадзе (36 г.), съобщи Българска телеграфна агенция. В поддръжка на оферти състав на държавното управление гласоподаваха 99 депутати, а шестима бяха срещу, заяви ТАСС.

Повечето членове на новия кабинет са работили и в предходния, чийто министър председател Гиорги Квирикашвили подаде оставка след митинги и поради различия с водача на ръководещата партия.

Има и три нови лица: външен министър е Давид Залкалиани, който през последните години бе първи зам.-външен министър, министър на стопанската система и устойчивото развиване става досегашният зам.-министър Гиорги Черкезишвили, а финансов министър е Николоз Гагуа, до момента зам.-министър в това ведомство.

В околните 2-3 седмици след приемането от Народното събрание на законодателно решение за съкращаването на броя на министрите от 14 на 11 Бахтадзе ще показа нов състав на държавното управление с 11 министри.

Премиерският пост в Грузия се оваканти на 13 юни, когато заемалият го от 30 декември 2017 година Гиорги Квирикашвили подаде оставка. На 14 юни ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ издигна кандидатурата на тогавашния финансов министър Мамука Бахтадзе.
Новият министър председател Мамука Бахтадзе е роден на 9 юни 1982 година в Тбилиси. Завършва факултета по микроикономика и мениджмънт на университета на Тбилиси и става магистър в Московския държавен университет „ Михаил Ломоносов “. Той е лекар на техническите науки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР