Парламентът на Грузия одобри днес новото правителство начело с бившия

...
Парламентът на Грузия одобри днес новото правителство начело с бившия
Коментари Харесай

Бивш шеф на МВР е новият грузински премиер

Парламентът на Грузия утвърди през днешния ден новото държавно управление отпред с някогашния министър на вътрешните работи Гиорги Гахария макар съпротивата на опозицията, която го приканва да подаде оставка поради смазването на антируски митинги по-рано тази година, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Предишният министър председател Мамука Бахтадзе разгласи при започване на месеца, че подава оставка, защото е извършил своята задача " Популярността на ръководещата партия "Грузинска фантазия " мощно понижа след насилственото разпространяване на антируските митинги в Тбилиси през юни. Новият министър председател, 44-годишният Гахария, е приключил Московския държавен университет и бе министър на образованието за година, преди да стане министър на вътрешните работи и вицепремиер през ноември 2017 година, напомня Ройтерс.

Работил е в Русия като основен шеф на компания за храни и районен шеф на немската самолетна компания Lufthansa. Бил е и гостуващ преподавател в Московския държавен университет, преди да се върне в Грузия и да се откаже от съветското си поданство през 2013 година.

През юни митингите избухнаха, откакто на гостуващ съветски народен представител бе позволено да насочи послание към грузинския парламент от трибуната му на съветски език. Демонстрацията край постройката на Народното събрание прерасна в конфликти с полицията.
Участници в придвижването "Срамно " през днешния ден доведоха девет овце пред Народното събрание в символ на митинг против предстоящото утвърждение на кабинета на Гахария, съобщи ТАСС.

"Част от овцете са вътре. Само овце могат да получават заповеди, да натискат копчето за гласоподаване. Само овцете са такива животни ", съобщи един от водачите на придвижването пред медии.
Движение "Срамно " е измежду опозиционните сили, които повече от два месеца упорстват за оставката на Гахария поради дейностите на полицията против протестиращите през юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР