Парламентът на гласува днес обръщение, в което изразява протест срещу

...
Парламентът на гласува днес обръщение, в което изразява протест срещу
Коментари Харесай

Азербайджан предлага Франция да бъде изключена от Минската група

Парламентът на гласоподава през днешния ден послание, в което показва митинг против признатата от Сената на Франция, заяви РИА Новости.
БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Сенатът гласоподава с безусловно болшинство резолюция с апел към държавното управление да признае Нагорни Карабах, като документът има целесъобразен темперамент.
Според държавния секретар на външно министерство на Франция Жан-Батист Лемуан, едностранно признание на независимостта на Нагорни Карабах от Франция няма да бъде от изгода нито за, нито за популацията на Карабах и не е в сходство с политиката на държавното управление и с тази на сътрудниците на Франция.
 Франция: Признаването на Нагорни Карабах не би било потребно за никого Франция: Признаването на Нагорни Карабах не би било потребно за никого
Едностранно признание на независимостта на Нагорни Карабах от Франция няма да бъде от изгода нито за Армения, нито за популацията на Ка...
Тогава Баку дефинира резолюцията като „ лист хартия ”.
На днешното си съвещание, обаче, Народното събрание на Азербайджан одобри заявление, в което показва митинг против резолюцията на френския Сенат.
Председателят на Народното събрание Сахиба Гафарова съобщи, че „ азербайджанският народ и отсега нататък ще остане обединен към президента Илхам Алиев и ще бъде подготвен да приключи всички мръсни дейности, ориентирани против страната и народа ”.
Парламентът предлага на държавното управление да се обърне към управлението на ОССЕ и да отзове Франция като съпредседател на Минската група. Причината е, че със своята позиция и вчерашното заявление Париж слага под подозрение своя неутралитет, се споделя в документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР