Парламентът на Германия одобри 156 милиарда евро допълнителен бюджет, информира

...
Парламентът на Германия одобри 156 милиарда евро допълнителен бюджет, информира
Коментари Харесай

Бундестагът одобри извънреден бюджет от €156 млрд.

Парламентът на Германия утвърди 156 милиарда евро спомагателен бюджет , осведоми " Политико ".

Бундестагът одобри оферти от държавното управление ексклузивен бюджет от 156 милиарда евро за битка с ковид и икономическите последствия от епидемията. Тези големи средства са допълнение към бюджета на страната от 362 милиарда евро.

Правителството желае да поддържа опазването на здравето и да удвои леглата в интензивните отделения до 56 000. Парите също са в помощ на компаниите, дребните компании и артистите.
 Коронавирус: и в Германия регистрират сериозен растеж на жертвите и инфектираните
Коронавирус: и в Германия регистрират сериозен растеж на жертвите и инфектираните

Вече 172 души са умряли

Депутатите също по този начин утвърдиха спомагателен фонд до 600 милиарда евро в помощ на фирмите, които изпитват финансови проблеми. Пакетът би трябвало да бъде утвърден от Бундесрата в петък.

Междувременно " Ройтерс " оповестява, че немският канцлер е разискал рецесията с ковид по време на телефонен диалог с китайския президент Си Дзинпин . Двамата водачи са се съгласили да поддържат стеснен контакт по отношение на пандемията от ковид.
 Германия връща строгите ограничения за икономии след края на рецесията с ковид
Германия връща строгите ограничения за икономии след края на рецесията с ковид

Той добави, че най-голямата стопанска система на Стария континент се ангажира да си заплати дълга от 2023 година

" Те се съгласиха, че актуалната рецесия може да бъде позволена единствено посредством тясно съдействие ", се споделя в известие на немското държавно управление.

В Германия има повече от 35 000 случая на инфектирани с ковид, а умрелите са 181, повече от 3500 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 375 000 доказани случая, а умрелите са над 16 300. Регистрирани са случаи в 195 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират близо 440 000 случая и към 20 000 умряли в 172 страни, 111 000 души са се възстановили.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР