Парламентът на Берлин (Abgeordnetenhaus von Berlin) прие закон за „замразяване“

...
Парламентът на Берлин (Abgeordnetenhaus von Berlin) прие закон за „замразяване“
Коментари Харесай

Приеха официално „замразяването“ на наемните нива

Парламентът на Берлин (Abgeordnetenhaus von Berlin) одобри закон за „ заледяване “ на %, с който наемодателите имаха право да подвигат месечната лихва. Мораториумът е за период от 5 години. Това е първата федерална провинция в Германия, която вкарва сходен мораториум.

Новият закон вкарва ограничавания за растежа на наемите в немската столица, който за последните 10 години се е удвоил. Мярката влиза в действие от средата на февруари 2020 година и ще „ замрази “ наемните равнища до 2025 година След това притежателите на жилища, които ги отдават чартърен, ще могат да усилват рентата най-много с 1.3% на година в сходство с инфлацията.

По данни на отдела за градско развиване и жилищно строителство на Берлин, стъпката ще засегне близо 1.5 милиона жилището. Законът също по този начин разрешава понижаване на наемните равнища, в случай че те надвишават с 20% рестриктивните мерки, избрани в специфична таблица за обособените провинции. Ограничението не важи за обществените жилища или такива, които се намират в здания, издигнати след 1 януари 2014 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР