Парламентът на Балеарските острови одобри предложение на групата Més per

...
Парламентът на Балеарските острови одобри предложение на групата Més per
Коментари Харесай

Банка призовава да се продават по-малко имоти на чужденци

Парламентът на Балеарските острови утвърди предложение на групата Més per Menorca до държавното управление да изследва по какъв начин да ограничи покупката на втори дом от чужденци, с цел да позволи дефицита на този вид парцели в архипелага. Ще бъде образувана работна група, която да изследва съществуващите правила и проблеми през годината, както и методите за установяване на съответния предел в сходство с локалното законодателство.

По данни на Агенцията по вписванията през четвъртото тримесечие на 2021 година размерът на покупко-продажбите с чужденци на Балеарските острови е бил 38.9% от всички осъществени на островите сделки. Балеарските острови са на второ място в класацията на испанските провинции с максимален брой чужденци след Аликанте (39.3%), пред Малага (30.6%).

Цените на жилищата на Балеарските острови са се повишили със 7.1% на годишна база през февруари до 3350 EUR/кв.м, сочат данни от последния отчет на Idealista. В Палма растежът беше 9%, до най-много 3210 EUR/кв.м.

Парламентът на Балеарските острови също прикани районното държавно управление да сътвори собствен личен показател на референтните цени на жилища чартърен, да ускори напъните за създаване на публично предпазени жилища и в границите на три месеца да изготви указател на незаетите огромни жилищни здания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР