Парламентът на Албания от днес официално е без опозиция, след

...
Парламентът на Албания от днес официално е без опозиция, след
Коментари Харесай

Парламентът в Тирана официално е без опозицията

Парламентът на Албания от през днешния ден публично е без съпротива, откакто водачът на опозиционната Демократична партия Люлзим Баша внесе подписаните от депутатите заявки, с които се отхвърлят от депутатските си мандати, съобщи БГНЕС.
Баша направи това след довеждане докрай на митинга пред Народното събрание, на който беше поискана оставката на премиера Еди Рама и установяване провеждането на предварителни парламентарни избори.
От Народното събрание предвожданите от водачите на политически партии участници в митинга се насочиха към постройката на държавното управление.
„ Днес публично се отказахме от от криминализирания парламент. От през днешния ден сме елементарни жители. Продължаваме борбата до свалянето на нарушителя Рама - Мадуро на Балканите. Рама върви дружно с вашата незаконна тайфа. Албания заслужава по-добро бъдеще с вашата свободно изразена воля на европейските избори. Ние обичаме Албания като цяла Европа. Свобода, народна власт, победа. Бог да благослови Албания “, сподели Баша на събраните жители.
По-рано в митинг на обединената албанска съпротива, който стартира в 10:00 ч. с къси обръщения, депутатите обществено се отхвърлиха от мандатите си с апела „ рама, отивай си “. Последни се изрекоха водачите на Социалистическото придвижване за интеграция (СДИ), Моника Крюемади и Баша, които също са депутати.
Двамата споделиха, че няма да се върнат, че в никакъв случай няма да признаят министър председател с купени гласове, че мандатите принадлежат на жителите, които не заслужават държавно управление като това на Рама и призоваваха за победа на изборите.
Баша сподели, че след оставката си министър председателят рама би трябвало да се изправи пред лизцето на правораздаването и приздова полицията да не разреши „ нарушителят Рама да напусне страната “.
За разлика от предходния митинг в събота, през днешния ден към постройката на Народното събрание в Тирана имаше засилено полицейско наличие. Имаше седем кордона от служители на реда, от които три бяха от хора от частите за бърза интервенция 5и на специфичната „ Шкипоня “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР