Парламентът категорично отхвърли доклада на Министерския съвет за интеграцията на

...
Парламентът категорично отхвърли доклада на Министерския съвет за интеграцията на
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха декларацията за интеграцията на ромите

Парламентът изрично отхвърли отчета на Министерския съвет за интеграцията на ромите през 2017 година, готвен от дирекциите към съвета, който се ръководи от вицепремиера Валери Симеонов.
След три часа пламенни диспути, подчертаване на обстоятелства за неуспех на страната в консолидираното на ромското население и взаимни обвинявания в асимилиране на едни пари през планове и стратегии в продължение на 30 година, изтекли към ромските барони, ГЕРБ останаха сами в поддръжката си, а на прегласуването рамо им даде Марешки. Всички други - Патриоти, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, не харесаха отчета и регистрираните в него достижения по консолидираното на ромите, и не го поддържаха.
" За " сполучливата интеграция през предходната година се оповестиха 83 от депутатите от ръководещата партия, срещу бяха 68, а 17 се въздържаха.
Малко преди гласуването водачът на Атака Волен Сидеров уточни, че точно правенето на специфични стратегии за ромите ги слага в позиция на дискриминирани.
" Когато правиш за тях бюджетни, финансови и други начинания, в действителност се ползва дискриминация по отношение на тях, това е засегнатост за самите тях ", сподели Сидеров. Лидерът на ПГ на Оперативна програма уточни, че няма потребност те да бъдат отделяни от останалите жители по този метод, защото са пълноправни членове на обществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР